Stöd från Stellafonden till vargdrabbade Sune och Cacko

Dalarna (JJ) Stellafonden stöttar Sune Nilsson och hans stövare Cacko som attackerades av varg i september. Pengar till vargväst och blommor fick Sune häromdagen.

Sune Nilssons stövare Cacko attackerades väster om Nyhammar. häromdagen fick Sune blommor och bidrag till en vargväst. Foto: Privat

Cacko attackerades under harjakt väster om Nyhammar, i Norsjöreviret.

Företrädare för Stellafonden, som bildades för att ge ekonomisk hjälp till vargdrabbade, kontaktade Sune direkt efter attacken.

– Försäkringen och länsstyrelsen täckte mina kostnader, men jag fick tusen kronor av fonden. Nu kom de med blommor, dekaler och 4 500 kronor i bidrag till en piggväst. De första tusen kronorna ska jag skicka tillbaka, så kan de användas av någon som råkar värre ut än jag, säger Sune Nilsson.

Vågar inte jaga på marken

Vargattacken förstörde hans jakt på markerna väster om Nyhammar. Han vågar inte släppa hunden där.

– En varg är märkt och den verkar ha sitt kärnområde precis där attacken inträffade. Men rutan som visas på Internet är en gånger en mil stor, så man vet aldrig var den är, konstaterar Sune.

Nu får han åka den krångligare vägen till Svartnäs när han vill släppa Cacko på harjakt. Och i Svartnäs är det också vanligt med vargobservationer.

Stellafonden bildades efter att Andreas Lindgren fick sin älghund Stella attackerad av varg i Fränsta i Västernorrland 2012. Folk samlade in pengar på Facebook till veterinärräkningen och Andreas lade överskottet som en grund i fonden.

En rad vargdrabbade hundägare har genom åren fått hjälp av Stellafonden, som går att hitta på Facebook.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
AKTUELLT

Hemmaseger på Stövar-SM

Vrigstad (JJ) Det har varit två fantastiska provdagar i skogarna utanför Vrigstad i Småland. Efter ett rafflande upplopp stod det till slut klart att lokala hamiltontiken Bärimilla Kelly och ägare Bjarne Engström stod som segrare.

Därför sitter Hedin häktad för illegal vargjakt

Västmanland (JJ) Nu offentliggörs uppgifter kring varför industriledaren och vargdebattören Karl Hedin sitter häktad misstänkt för illegal vargjakt. – Skämtsam jargong och missuppfattning, sammanfattar Hedins advokat, Sven Severin.

Annonser