Stockholmsvargen död

Stockholm (JJ) Den varg som senaste tiden vistats i trakterna kring Stockholm blev påkörd utanför Nynäshamn och sedan avlivad av en polis.

Två personer hittade vargen som svårt skadad satt i en dikeskant. De kontaktade polisen som begjorde hjälp från distriktsveterinären i Vårsta. Vargen var dock så svårt skadad att man tvingades skjuta den på platsen. Tidigare under dagen hade polisen fått uppgift om att en varg blivit påkörd i Järflotta en mil söder om Ösmo.
Enligt polisen torde den trafikdödade vargen med största sannolikhet vara samma varg som senaste tiden uppehållit sig kring Stockholm.
Vargen är skickad till Statens veterinärmedicinska anstalt i Uppsala för undersökning.

AKTUELLT

Så blir lodjursjakten 2019

Länsstyrelserna är i färd med att fatta beslut om vinterns lodjursjakt. Flera län har redan fastställt tilldelningen. Här ser du vilka kvoter som meddelats.

Vill stoppa lodjursjakten

Kalmar/Jönköping (JJ) Svenska Rovdjursföreningen emotsätter sig att fem lodjur får skjutas i licensjakt i vinter i Kalmar och Jönköpings län.

Får dödade av lodjur i Skåne

Skåne (JJ) Två får har konstaterats dödade av lodjur utanför skånska Örkelljunga. – Vi ser lodjur då och då, bland annat på åtelkamerorna, berättar en Jägare.

Annonser