Spännande björnmöte på första parkett – se filmen!

Järvsö (JJ) Alexander Göransson var ute för att träna hundarna inför älgjakten. Och hundarna fick upp vittring, inte på älg men väl en björn som svarade med att gå till attack. Som tur var kunde han och jaktkompisen följa dramatiken inifrån bilen!

Det var på söndagskvällen som Alexander Göransson och jaktkompisen André Skalberg älgtränade hundarna i skogen utanför Järvsö. Den yngre av de båda jämthundarna, ettårige Frisco hade jagat sig trött på en älg och det var dags för Aijko att visa vad han gick för.

Den 3,5 år gamla jämthunden satte av in i skogen som ett skott. Alexander och André stod bakom bilen och hade inte hunnit släppa in Frisco i bagageluckan förrän hunden återvände. Med en björnunge i släptåg och efter den, en uppretad björnmamma.

– Vi fick väldigt bråttom att slänga in Frisco i bilen och efter det hoppa in själva, säger Alexander Göransson dagen efter händelsen.

Inifrån bilen kunde de sedan följa hunden och den ilskna björnhonan ser ut att turas om, om att jaga och bli jagade. Enligt Alexander ska det hela ha pågått i en halvtimme, fyrtio minuter innan han fick upp kameran och började filma.

 Se hela klippet på det dramatiska björnmötet.

AKTUELLT

Kommun och polis oense om hotfull varg

Finland (JJ) Kommunstyrelsen i Vörå och polisen har kommit ihop sig om en närgången och hotfull varg. Polisen beslöt att den inte skulle avlivas och nu har kommunen JO-anmält polisen.

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Annonser