Söker skyddsjakt på kronhjort

Kristinehamn (JJ) En flock på 17 kronhjortar kommer varje kväll till Västanås gård där de betar av rapsplantorna. – Inte nog med att de betar, de trampar dessutom sönder grödorna, säger Bengt Hedberg, till nwt.se

Västanås gård bedriver ekologiskt jordbruk och har kommit fram till att raps är ett bra kraftfoder. Rapsen verkar även passa hjortarna som funnits i området i många år, men på senare tid blivit alltför många enligt gårdens ägare. Bröderna ha vänt sig till länsstyrelsen med en ansökan om skyddsjakt.
På länsstyrelsen har man skickat ärendet vidare till Jägareförbundet för ett yttrande. Olof Nilsson som handlägger ärendet på Jägareförbundet ser skyddsjakt som en sista åtgärd.
Eventuellt beslut om skyddsjakt kommer att tas av länsstyrelsen.

Dela artikeln via e-post

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Älgstammen i Västsverige minskar

Älgjaktssäsongen lider mot sitt slut och Länsstyrelsen i Västra Götaland konstaterar att stammen fortsätter att minska i området, utifrån älgobsdata. Sedan 2013 har obsen minskat från 0.107 älgar per mantimma till 0,082 älgar per mantimma.

Debatt: Det finns plats för oss alla i fjällen

Sverige är ett märkligt land på många sätt, demokrati och lika rätt till ”allt” i vardagen är en ledstjärna. Nu har vi fått Girjasdomen. Var finns demokratin och de sunda förnuftet i den, frågar sig debattören Sivert Öderyd.
ANNONS ▼

Annonser