Söker skyddsjakt på kronhjort

Kristinehamn (JJ) En flock på 17 kronhjortar kommer varje kväll till Västanås gård där de betar av rapsplantorna. – Inte nog med att de betar, de trampar dessutom sönder grödorna, säger Bengt Hedberg, till nwt.se

Västanås gård bedriver ekologiskt jordbruk och har kommit fram till att raps är ett bra kraftfoder. Rapsen verkar även passa hjortarna som funnits i området i många år, men på senare tid blivit alltför många enligt gårdens ägare. Bröderna ha vänt sig till länsstyrelsen med en ansökan om skyddsjakt.
På länsstyrelsen har man skickat ärendet vidare till Jägareförbundet för ett yttrande. Olof Nilsson som handlägger ärendet på Jägareförbundet ser skyddsjakt som en sista åtgärd.
Eventuellt beslut om skyddsjakt kommer att tas av länsstyrelsen.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Åt trafikdödad kviga – Åtalas för jaktbrott

Efter att ha kört på en kviga rensade den 50-årige föraren och hans kamrater den från vom och glassplitter, och delade på köttet. Men de hade inte jakträtt på platsen och nu åtalas de för jaktbrott, skriver Värmlands Folkblad.

Hårkorset: Kom i form med HI-metoden!

Direkt efter tolvslaget fattas tusentals mer eller mindre välgrundade beslut att börja ”ett nytt liv”. Det finns många metoder att gå ner i vikt och komma i form. Den som vill börja det nya året, som det gamla slutade, kan välja champagnemetoden, medan personer lagda år vegohållet kanske finner ett alternativ i bananmetoden. Rovdjursmetoden påstås vara perfekt för den urbane jägaren. Men Jaktjournalens skribent Kjell Brännström vill slå ett slag för HI-metoden.
ANNONS ▼

Annonser