Södermanlands läns rovdjur kartläggs på hemsida

SÖDERMANLAND(JJ). Nu ska rovdjuren i Södermanlands län kartläggas på länsstyrelsen sida för rovdjursobservationer. Kartläggningen görs för att bland annat jägare och tamdjursägare ska få information om var det kan finnas rovdjur.

Vargar och lodjur ska nu kartläggas med hjälp av allmänheten och internet.
– Det gäller att vi är förberedda den dagen lodjursstammen ökar och vargen kommer, säger Per-Uno Unoson, ordförande för rovdjurskommittén i Södermanlands Jägarförbund, till Eskilstuna-Kuriren.

Nu hoppas Per-Uno Unoson att kunskapen bland allmänheten ska öka om att det finns möjligthet att få sina rovdjursobservationer registrerade på internet, därmed kan flera ta del av informationen.

Den som vill registrera en rovdjursobservation går in på länsstyrelsen sida för rodvjursobseravationer på http://www.rovobs.se. Det finns även möjlighet att kontakta länsstyrelsen rovdjursansvariga via telefon.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Klarar sig kalven i vinter? Hur många älgar dör?

Fagersta (JJ) – Vi har inte upplevt sådant här väder tidigare. Det går inte att förutse hur många vilda djur som kommer att dö till följd av värmen och torkan. Det säger Jägareförbundets forskningsansvarige, Fredrik Widemo.

Älgjaktsvinnarna klara

Kungsbacka (JJ) Varje höst lottar Jaktjournalen ut fem platser till tidningens älgjakt i Ströms Vattudal. Som vanligt är intresset mycket stort. Och de lyckliga vinnarna är…

Annonser