Snart dags för Tullgarn

Tullgarn (JJ) Swedish Game Fair går för åttonde gången av stapeln på Tullgarns slott nu till helgen. På mässan kan besökaren botanisera mellan cirka 300 utställare som visar allt från den nyaste bössan till det senaste inom jaktelektroniken.

Till helgen blir det jägarfest i området kring Tullgarn slott.

– Vi är fantastiskt nöjda över en bra blandning av utställare med mycket olika produkter för jakt, fiske, hund och friluftsliv. Det är också väldigt glädjande att bilbranschen och ATV branschen ser vikten av att vara representerad på mässan, säger projektledare Hans Werthén i ett pressmeddelande.

Programmet under mässhelgen är innehållsrik och det finns något för hela familjen att titta på eller medverka i. I slottsarenan dominerar hunduppvisningarna med fårvallning, stående fågelhundar och apporteringstävlingar som några exempel. Ett 50 tal jakthundsraser finns representerade på mässan där de delar med sig sina erfarenheter om respektive ras.

Nordens största working test för retrievers, Agria Swedish Game Fair Cup, arrangeras under helgen med både lagtävlingar och individuella tävlingar. Deltagande hundar går alla i elitklass så besökarna får verkligen se topphundar i aktion.

För den skytteintresserade finns alla möjligheter att titta på de allra senaste från vapenleverantörerna i deras montrar men också provskjuta dem på skyttefältet.

Skyttefältet är fullbelamrat med olika skjutbanor med allt från prova på skytte till tävlingsskytte i olika hageldiscipliner. Längst ner på fältet finner man klass 1 skytte samt Big Five skyttet där möjlighet ges att skjuta grova kalibrar ämnade för storviltsjakt.

– Vi ser fram emot en fantastisk helg med många upplevelser och stora intryck, avslutar Hans Werthén.

 

 

AKTUELLT

Möttes av död älgtjur i trädgården

Veddige (JJ) När Lisbeth Claessons sambo skulle åka till jobbet upptäckte han en älg som låg och sov i trädgården. Lisbeth väcktes och tillsammans smög de ut med kameran. Älgen visade sig dock inte sova. Intill garageuppfarten låg den fina älgtjuren död.

Älgjakt med välgörenhetstema i Harrsjön

Harrsjön (JJ) Per Jonsson, Strömsund drabbades av cancer före jul 2017. Efter operation och behandling ville Per göra något för de som bor på patienthotellet och sysselsätter sig i dess hobbyverkstad Oasen i Umeå. Med hjälp av SCA styrdes en älgjakt upp med syfte att samla in pengar till Oasen. Det blev ett lyckat arrangemang.

Annonser