Snabbt av avslut på lojakt i Alfta

Alfta (JJ) Gårdagens lodjursjakt i Alfta avslutades snabbt. Efter bara minuter dök lodjuret upp i Peter Forsbloms pass.
Lyckad lojakt. Daniel Birgersson, Alfta, och halvstövaren Putte, skytten Peter Forsblom, Edsbyn, och Fredrik Svedberg, Alfta, med sin plotthundsvalp Nitro. Foto: Privat

Gårdagens lodjursjakt i Alfta Norra VVO började med att Daniel Birgersson fann ett färskt lospår på en väg. En ring slöts kring området och inga utspår hittades.

När passkyttar placerats ut släpptes Daniel Birgerssons halvstövare Putte på spåret och när han började få kontakt släpptes också Fredrik Svedbergs plotthundsvalp Nitro på spåret.

Innan drevet kickade igång på riktigt kom katten smygande rätt i pass hos Peter Forsblom som kunde fälla djuret, en grann hanne på 18 kilo.

– Det gick snabbt i går. Men det är sån jakten är i bland. Innan har vi haft långa drev men då har lodjuret lyckats smita undan. I går fick vi den, säger Daniel Birgersson.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Björnjakten 2018 – Robert Salomonsson tror på Lillen

Dorotea (JJ) Den 21 augusti är det dags för björnjaktspremiär. I år får totalt 284 björnar fällas under licensjakten som får pågå som längst fram tills den 15 oktober. Jaktjournalen har checkat av hur några av Sveriges mer namnkunniga björnjägare förberett sig.

Annonser