Smygpremiär på Stjärnåsen Skyttecenter

Göteborg (JJ) Förra helgen var det smygpremiär på Västsveriges första skyttebiograf vid Stjärnåsen utanför Göteborg. En toppmodern anläggning står klar där inget har lämnats åt slumpen.

– För två år sedan satt jag och Magnus i bilen hem efter en jakt och började prata skyttebiograf. Nu står vår egen anläggning klar och intresset har varit mycket stort och så fort julhelgen är över tror vi att verksamheten drar igång på allvar, berättar Fredrik Tiberg som tillsammans med Magnus Bergström investerat cirka 12 miljoner kronor i anläggningen.

Stjärnåsen Skyttecenter har förutom en toppmodern skjutbiograf också en mycket hög trivselfaktor med lounge och café, samt inom kort möjlighet för konferens och till hösten räknar man också med att anläggningens jaktbutik ska vara fylld med utrustning.

– Vi har valt att smygstarta lite för att känna oss för med anläggningen. Allt är ju nytt även för oss och vi vill att våra besökare ska få en så bra upplevelse som möjligt, berättar Fredrik och Magnus.

Inför bygget besökte duon andra skyttebiografer för att skaffa sig så mycket erfarenhet som möjligt och plocka de bästa bitarna.

– Vår målsättning har varit att vi ska vara den första skyttebiografen i Västsverige och att den ska hålla hög kvalité. Samtidigt ska vi också ligga på en bra prisnivå för att långsiktigt kunna fortsätta utveckla anläggningen.

På tisdagar är det dropp-in-skytte som gäller, övriga dagar, förutom måndagar, är det tidsbeställning.

– Om man är fyra-fem kompisar som delar på en timme handlar det om cirka 300 kr per person. Man får ha med egen ammunition, men vi säljer också Norma-ammunition till ett 15-tal kalibrar. Inga kostnader för skjutserierna tillkommer.

Stjärnåsen kommer även inom kort att bli godkänd för älgbaneskytte.

Under våren kommer man att kunna erbjuda besökarna cirka 100 olika filmsekvenser.

– Skyttet på en sådan här biograf blir väldigt varierande och en suverän jaktskytteträning. Man får definitivt ut betydligt mer av en jaktresa, eller jakt på hemmaplan om man tränat på en biograf hävdar Fredrik.

Stränåsen Skyttecenter ska stå på fyra ben; Skjutbiograf, jaktbutik, jägarexamen och konferens.

– Vi hoppas att många jaktlag får upp ögonen för oss och lägger sina årsmöten här för att sedan gå ned i skjutbiografen och avsluta med lite roligt skytte.

– Dessutom har vi anställt , skytteinstruktören Teddy Bergström som kan hjälpa till att finslipa detaljer för ett bättre skytte. Han kommer också att hålla i våra jägarexamenskurser som startar i vår, berättar Magnus.

– Vi är hoppfulla för framtiden och faktiskt förvånade över det visade intresset. De som varit här har varit väldigt positiva. Vi är också mycket nöjda med läget, 25 minuter från centralstationen i Göteborg, 10 minuner från Lindome och riksväg 40 i Landvetter.

Du kan läsa mer på www.stjarnasen.se

Stjärnåsen Skyttecenter har smygöppnat en toppmodern skjutbiograf mellan Lindome och Landvetter, strax utanför Göteborg. Skytteinstruktören Teddy Bergström, t v och ägarna Fredrik Tiberg och Magnus Bergström har redan sett stort intresse från jägarna.
AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Annonser