Smålandsstövarföreningen ratar Stövarklubben

Nu står det klart att Svenska Smålandsstövareföreningen valt att inge gå med i Svenska Stövarklubben. Ett beslut som togs i samband med föreningens 40-årsjubileum.

Frågan avgjordes efter omröstning och därefter stod det klart att man inte väljer att ansluta sig till Svenska Stövarklubben. Styrelseledamoten Mats Nilsson lämnade sina uppdrag i styrelsen i protest till stämmobeslutet.

Ett annat diskussionsämne på stämman var det misslyckade programmet med rasinkorsning, ett arbete som de flesta ville avsluta.

40-årsjubileumet avslutades med en hundutställning med 36 smålandsstövare, arrangerad av Smålands Stövarklubb.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Björnjakten 2018 – Robert Salomonsson tror på Lillen

Dorotea (JJ) Den 21 augusti är det dags för björnjaktspremiär. I år får totalt 284 björnar fällas under licensjakten som får pågå som längst fram tills den 15 oktober. Jaktjournalen har checkat av hur några av Sveriges mer namnkunniga björnjägare förberett sig.

Annonser