Småhunds SM i startgroparna

Vårgårda (JJ) Nu har domare och provrutor lottats inför morgonens SM-tävling. Det ser ut att bli ett blåsigt mästerskap i skogarna runt Vårgårda.

Sveriges bästa drevhundar gör upp om SM-titeln i Småhunds SM.

Imorgon avgörs 2015 års upplaga av Småhunds SM där de tolv bästa drivande hundarna gör upp om mästerskapstiteln. I startfältet återfinns tre taxar, tre beaglar, tre bassets och tre drevrar.

Bland startande beaglar har Hejdetassens Kola, ägare Stig Hoffman, Klintehamn, Gotlands beagleklubb utgått och ersatts av Klippuddens Hanna, ägare Jonatan Fredriksson, Munkedal, Västsvenska beagleklubben.

För info om hela startfältet, provrutor och tilldelade domare besök Småhunds-SM:s egen sida>>

Under natten tills imorgon kommer det komma rikligt med nederbörd. Detta kommer avta under morgontimmarna medan vinden komma hålla i med en frisk västlig bris på upp mot 10 meter per sekund.

Från och med starten klockan åtta imorgon kommer Jaktjournalen i vanlig ordning liverapportera här på hemsidan. Holger Nilsson, chefredaktör återfinns dessutom på plats för att dokumentera mästerskapet för ett större reportage i kommande nummer.

vader

 

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Läraren som demonstrerade med Djurfront har lämnat sitt jobb

Folkhögskoleläraren som demonstrerade med Djurfront utanför Kupolen i Borlänge har lämnat sin tjänst på Brunnsviks folkhögskola. – Han jobbar inte på skolan längre, säger socialdemokratiska riksdagsledamoten Maria Strömkvist, som är styrelseordförande på skolan.

Överklagar igen och försöker stoppa skyddsjakt på varg

Svenska Rovdjursföreningen strider i domstolarna och driver opinion för att stoppa skyddsjakt på varg. I ärendet med jakten på en varg i Östergötland har föreningen fått nej av förvaltningsrätten och hovrätten en gång. Nu har de skickat in en ny överklagan.

Nytt beslut: Det blir Stövar-SM för harhundar i år

Svenska stövarklubbens centralstyrelse har beslutat att Stövar-SM för harhundar ska genomföras på senhösten, trots coronapandemin. – Vi tar god höjd för vad Folkhälsomyndigheten och Kennelklubben uttalat, säger Gunnar Pettersson i styrelsen.
ANNONS ▼