Småhunds-SM 15-årsjubilerar

Den 20 november arrangeras SM för små drivande hundar för 15:e året i följd.

Nu står det klart att SM för små drivande hundar kommer att avgöras den 20 november i Västra Götaland. Tävlingsledare blir som vanligt Bosse Wallin, Vargön och provledare Lars West.
SM:et är ett samarrangemang mellan Jaktjournalen, Svenska Taxklubben, Svenska Bassetklubben, Svenska Dreverklubben och Svenska Beagleklubben. Varje klubb tar ut tre hundar för att göra upp om det prestigefyllda SM-guldet.Provmarkerna ligger som tidigare på Halle- och Hunneberg, samt i närliggande marker.Lottning av provmarker kommer att ske den 19 november.SM:et direktsänds på Jaktjournalens hemsida, www.jaktjournalen.seSjälvklart kan du också läsa allt om SM:et i senare nummer av tidningen.

AKTUELLT

Vill stoppa lodjursjakten

Kalmar/Jönköping (JJ) Svenska Rovdjursföreningen emotsätter sig att fem lodjur får skjutas i licensjakt i vinter i Kalmar och Jönköpings län.

Får dödade av lodjur i Skåne

Skåne (JJ) Två får har konstaterats dödade av lodjur utanför skånska Örkelljunga. – Vi ser lodjur då och då, bland annat på åtelkamerorna, berättar en Jägare.

Laika skjuten – attackerade nötkreatur

Östergötland (JJ) En östsibirisk laika som smitit hemifrån sköts av en jägare när hunden rivit ner en ko i en hage. Händelsen inträffade för en dryg vecka sedan i södra Östergötland.

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Nya jaktprov på gång i Vorstehklubben

Stenkullen (JJ) De senaste dagarna har det diskuterats flitigt i fågelhundsgrupper på sociala medier. Orsaken är att Vorstehklubben just nu ska ta fram förslag på nya jaktprov med inspiration från Tyskland.

Annonser