Småhund-SM

I dag klockan åtta släppts tio hundar i markerna kring Halle-och Hunnerberg för att göra upp om vilken hund som ska bli årets svenska mästare.

Totalt startar tolv hundar i raserna basset, drever, beagle och tax. De tävlande hundarna representerar de tre bästa i vardera ras.
Tax och basset har provtid fram till klockan 12 och för drever och beagle pågår provet fram till klockan 14.
Vädret på morgonen rapporteras vara det allra bästa med tio plusgrader, stjärnklar himmel och nio meter sydlig vind. Med andra ord bra förhållandet för jaktprov.
Som vanligt sänder Jaktjournalen direkt från tävlingarna och man kan följa hundarna minut för minut på www.jaktjournalen.se.
Direktsändnignen är gratis för prenumeranter. För de som inte är prenumeranter går det att beställa en engångskod (25 kronor) och följa tävlingen under dagen.

AKTUELLT

Vill stoppa lodjursjakten

Kalmar/Jönköping (JJ) Svenska Rovdjursföreningen emotsätter sig att fem lodjur får skjutas i licensjakt i vinter i Kalmar och Jönköpings län.

Får dödade av lodjur i Skåne

Skåne (JJ) Två får har konstaterats dödade av lodjur utanför skånska Örkelljunga. – Vi ser lodjur då och då, bland annat på åtelkamerorna, berättar en Jägare.

Laika skjuten – attackerade nötkreatur

Östergötland (JJ) En östsibirisk laika som smitit hemifrån sköts av en jägare när hunden rivit ner en ko i en hage. Händelsen inträffade för en dryg vecka sedan i södra Östergötland.

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Annonser