Annons
SM-tävling - Jaktjournalen
Senaste nytt:
Annons

Har-SM 2015

Den 28-30 oktober avgörs Har-SM, tidigare kallat Stövar-SM i skogarna utanför Luleå. Då ska Sveriges bästa hardrivare göra upp om den hedersvärda SM-titeln.

Nytt för i år är att traditionella Stövar-SM slopats och nu ersatts av Har-SM, vilket precis som namnet anger bara premierar harhundar. Beslutet att slopa Stövar-SM till förmån för ett Har-SM och ett Räv-SM beslutades i Stövarfullmäktige i fjol. Arrangerande klubb är Norrbottens Stövarklubb som i år dessutom firar 100 årsjubileum.

– Flera av medlemmarna i klubben tyckte att det vore roligt om vi kunde arrangera första Har-SM samtidigt som klubben blir 100 år. Vi tog kontakt i fjol senhöst med Örebro läns stövarklubb och fick överta SM-arrangemanget av dem. Det känns jättespännande, säger Michael Barchéus, ordförande i klubben.

Under vintern har sponsorer och lokaler jagats och nu när jaktsäsongen dragit i gång har aktuella provrutor valts ut.

– Vi har jagat av flera områden och det ser bra ut. Man vill ju kunna erbjuda alla hundarna så bra förhållanden som möjligt så att tävlingen blir rättvis trots lottning av provrutor, säger Michael Barchéus, ordförande i klubben.

Snart dags för Sveriges bästa harpiskor att göra upp om SM-titeln. Foto: Per Jonson.

Snart dags för Sveriges bästa harpiskor att göra upp om SM-titeln. Foto: Per Jonson.

 

Följ deltagarna minut för minut

Nedan kan du följa rapporteringen minut för minut. För en fullständig lista per deltagare klickar du den aktuella deltagarens namn i deltagarlistan.

Visa senaste loggar för:

30 senaste loggar:

Visa alla loggar
Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
Jag vill testa!