SM i viltspår har avgjorts

Grästorp (JJ) I helgen som var avgjordes Viltspår-SM utanför Grästorp. Det blev Basset Artesien Normand i topp.

SM-vinnaren, Vijaga Mirabean med hundförare och ägare, Karl-Edvin Martinsson.

Årets SM i viltspår för alla Bassetraser gick av stapeln den 8 augusti i trakterna kring Vänersborg.

Vinnare blev Basset Artesien Normand, Vijaga Mirabean med hundförare och ägare, Karl-Edvin Martinsson från Östanå , Skåne. Vijaga Mirabean är 5 år och var med på sitt fjärde SM i rad.

På andra plats kom petit basset griffon vendéen, Goldqueens I´m Unique and Mighty, ägare Annica Sjöstedt Johannesson, och på tredje plats kom basset fauve de bretagne, Buskarnas Björnbär, ägare Martin Mårtensson.

AKTUELLT

Kommun och polis oense om hotfull varg

Finland (JJ) Kommunstyrelsen i Vörå och polisen har kommit ihop sig om en närgången och hotfull varg. Polisen beslöt att den inte skulle avlivas och nu har kommunen JO-anmält polisen.

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Annonser