Slutstycksknoppen som aldrig blir såld

Säffle (JJ) Carl Kvaldéns slutstycksknopp i gummi är särdeles svår att sälja, men den har ändå bidragit med över 10 000 kronor till välgörande ändamål.

Carl Kvaldéns slutstycksknopp låter sig inte säljas i första taget men hittills har den dragit in över 10 000 kronor till välgörenhet. Foto: Privat

– Det är helt sjukt. Jag har auktionerat ut den 14 gånger men ingen har velat att jag ska skicka den. En kom på att han hade en bygelrepeter, säger Carl och skrattar när Jaktjournalen ringer upp.

Upprinnelsen till Sveriges dyraste och ändå olevererade slutstycksknopp har sin upprinnelse i att Carl ville bidra med pengar till Barncancerfonden.

– Jag la ut ”gummibollen” i en köp- och säljgrupp på Facebook och skrev att överskottet går till välgörande ändamål. Men när auktionen gick ut och vinnande bud låg ville köparen ändå inte ha kulan utan tyckte jag kunde fortsätta att auktionera ut den.

Nu hålls den femtonde auktionen som löper ut i morgon. Carl har tidigare skänkt pengarna till barncancerfonden och hjärtebarnsfonden. Pengarna från pågående auktion ska gå till Suicide Zero, som jobbar mot att förhindra självmord och psykisk ohälsa. Totalt har slutstycksknoppen bidragit till 10 500 kronor till välgörenhet.

– Vi får se hur länge ”gummibollen” kommer leva vidare. Jag ger mig i alla fall inte. Den ska säljas, även om det just nu är ganska svårt att bli av med den, säger Carl.

Vill ni vara med och bjuda på slutstycksknoppen återfinns auktionen i Facebookgruppen ”Jakt och vildmarksprylar säljes! Ej vapen”

 

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

122.000 nya jaktkort på väg

Det var 122.000 jaktkort som blev feltryckta och ännu dröjer det några veckor innan de nya jaktkorten är utskickade. – Det går att ladda ned jaktkortet elektroniskt på Naturvårdsverkets webbsida, säger tjänstemannen Maria Tirike.

Vargbajs med fårull – tredje beviset mot ung vargtik

Den unga vargtiken från Tönsenreviret i Gävleborg kan på goda grunder misstänkas ha specialiserat sig på att attackera får. Hon är knuten till två attacker genom DNA från salivprov och starkt misstänkt för ytterligare en attack sedan en bajskorv full med fårull påträffats.
ANNONS ▼