Slut på pengar till rovdjursstängsel

Örebro (JJ) Länsstyrelsen i Örebro hade fått drygt 1.8 miljoner kronor till rovdjursstängsel och ersättning för skador på gröda. De pengarna är redan intecknade för i år.

Länsstyrelsen hade begärt ytterligare 150.000 kronor till rovdjursskyddet och ersättning för skadad gröda, men de fick bara 50.000.
En enskild lantbrukare kan få upp till 100.000 kronor för att skydda sin tamboskap. 160 fårägare i länet har fått bidrag från Länsstyrelsen för att sätta upp bättre stängsel runt sina djur vilket resulterat i att inga rovdjursangrepp mot tamdjur av varg eller lodjur har anmälts hittills i år.

AKTUELLT

Märkt varg hittad död i norra Värmland

Värmland (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar har en av vargarna som förra vintern märktes i det så kallade Grenseviltsprojektet hittats död. Uppgifter gör gällande att polisen misstänker illegal jakt.

Klövvilts-SM för beaglarna blev en succé

Ödeshög (JJ) Alla deltagande beaglar gick till pris och nio av elva startande hundar genomförde dubbla prisdrev. I går genomförde Svenska Beagleklubben för första gången någonsin klövvilts-SM, och det blev verkligen den succé klubben hoppats på.

Krönika: TV:s I rovdjurens spår – ”riktig göggelmögga”

Fagersta (JJ) Hos Sveriges Television ska medarbetarna vara opartiska. Det gäller dock inte rovdjur i allmänhet och varg i synnerhet. På bästa sändningstid serveras nu svenska folket superpartisk "göggelmögga-journalistik" när Anders Lundin åker runt I rovdjurens spår, skriver Jaktjournalens Mikael Moilanen i den här krönikan.

Annonser