Slussande älg i Trollhättan

Trollhättan (JJ) När fartyget i natt skulle köra in i en av slussarna i Göta älv i Trollhättan hade en älgtjur redan tagit slussen i besittning. Fartyget fick helt enkelt backa ut så älgen kunde få företräde.

Hade det inte varit för att en av slussvaktarna passade på att filma älgen hade många nog inte trott på den här historien.

– Jag har en kollega som har varit med i drygt 40 år. Han har aldrig varit med om någon älg i en sluss tidigare. Det händer liksom aldrig, säger Fredrik Hansson, kanalcentralsoperatör vid Sjöfartsverketsom var den som filmade älgen till tidningen TTELA.

Personal från slussverksamheten lyckades när väl fartyget backat ut, mota ut älgen ur slussfacket och till en konstgjord damm som ligger i slussområdet. Älgen försvann därefter bort i mörkret.

I morse när området kontrollerades syntes älgen inte till. Det ligger stora skogar helt intill slussarna så sannolikt har älgen fortsatt in i dem.

AKTUELLT

Jägare fann fullt utvecklat foster i dovhind

Västsverige (JJ) Ett jaktlag i Västsverige blev minst sagt konfunderade när de på en jakt i helgen passade en dovhind. De fann nämligen ett fullt utvecklat foster i henne. Med andra ord skulle hon kalva nu i dagarna, omkring tre månader senare än normalt.

Annonser