Annons
Skytteträningen anmäldes anonymt – känner sig förföljd | Jaktjournalen
Just nu:
Annons
2 år sedan anmälan
Platsen där John Nilsson och hans kamrater brukar träningskjuta blev föremål för anmälan om utökad skytteverksamhet. Foto: Privat
Skytteträningen anmäldes anonymt - känner sig förföljd
John Nilsson, Timrå har upprepade gånger anmälts anonymt på grund av sitt jakt- och skytteintresse. Men inga av anmälningarna har lett någon vart. Nu senast kunde kommunen konstatera att John inte bryter mot lagen när han tränar skytte på en fastighet utanför Timrå.
– Det känns nästan som om jag är förföljd. Vem som helst kan ju anmäla en och myndigheterna har skyldighet att ta anmälan på allvar och kolla upp. Men det tar en massa energi, säger Johan Nilsson. Här om dagen fick han besked av Timrå kommun att han inte gjort sig skyldig till lagöverträdelse för att han och hans kompisar tränar skytte på en fastighet i kommunen. – Det är helt sjukt. Vi har inga fasta skytteinstallationer och närmsta hus ligger 1,6 kilometer bort. Trots detta är det någon som stör sig och vill hindra oss att övningsskjuta.

Fått men av stressen

Mardrömmen började redan 2015, då både militärpolis och vanlig polis inledde förundersökningar om brott. Jaktjournalen skrev om händelsen som enligt John både traumatiserade hans farmor och satte käppar i hjulet för hans framtida bana inom militären. – Någon hade anmält mig för att ha skjutit med grova militära vapen, sedan försökte polisen komma åt mig för att jag lånat en ljuddämpare. Både polis och militär stormade in hemma och skrämde min farmor. Ärendet avgjordes till sist i Tingsrätten som frikände mig från anklagelserna. Men händelsekedjan har satt djupa spår. Stressen John upplevde ledde till en ansiktsförlamning. Något läkare John varit i kontakt med också konstaterar. – Jag har hela tiden varit ärlig och inte haft något att dölja. Men det är klart att man ibland undrar om det varit värt det. Jag har upplevt mig vara dömd på förhand.

Tänker inte ändra på något

Eftersom John är uppvuxen på landet med jakt, natur och hästar kommer han fortsätta leva som han gör i dag trots risken för nya anonyma anmälningar. – Miljö- och byggnadsnämndens beslut att inte ingripa mot mig känns skönt. Jag har hela tiden vetat att jag inte gjort något fel. Jag kommer inte vika mig och ändra min livsstil, säger han.
Per Jonson per.jonson@jaktjournalen.se 073-820 33 15

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!