Skyttetävligen Drillingkungen avgjord

Prispallen på tredje upplagan av Drillingkungen. Från vänster: 3:an Lillprinsen Kristian Bengtsson, 1:an Drillingkungen Henrik Einarsson och 2:an Kronprinsen Claes Nyhlén. I söndags, i gassande solsken, avgjordes Drillingkungen 2014 på Bredareds Sportskytteklubbs banor utanför Borås.

16 skyttar ställde upp detta år för att testa sina skyttefärdigheter med drillingbössa och kanske lyckas att få den hedersvärda titeln Drillingkung 2014. Trots att det är en tävling så är det först och främst tänkt att vara en trevlig dag på skjutbanan och förbereda sig inför jaktsäsongen.

Det ingick fyra olika grenar i tävlingen med älgskytte som på jägarexamen 2 löp, fyra kulskott på tre minuter på bockfigur 100m och grisfigur 50m, 2 skott på vardera figur. I dessa grenar gäller det att ha koll på hur träffpunkten förändras när pipan blir varm. Efter det var det dags för Vildsvinstrio där man skjuter hagel, kula, hagel på lerduva och löpande vildsvin. Dagen avslutades med sporting med kulskott på markmål direkt följt av två dubbléer lerduva av varierande slag.

Drillingkung blev för andra året i radHenrik Einarsson från Bredareds SSK med 80 poäng tätt följd av Kronprinsen Claes Nyhlén även han tillhörande Bredareds SSK med 78 poäng. På tredje plats kom debutanten och numera Lillprins Kristian Bengtsson från Varberg med 72 poäng.

Det var tredje gången som Drillingkungen genomfördes och tävlingen återkommer även nästa år.

AKTUELLT

Kommun och polis oense om hotfull varg

Finland (JJ) Kommunstyrelsen i Vörå och polisen har kommit ihop sig om en närgången och hotfull varg. Polisen beslöt att den inte skulle avlivas och nu har kommunen JO-anmält polisen.

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Annonser