Skyddsjaktsansökan på varg

Gävle(JJ) En ansökan om skyddsakt på varg i området kring Ockelbo utreds just nu. Begäran om skyddsjakt kommer efter att alltfler oskygga vargar observerats i området kring Ockelbo och Åmot.

Hittills i år har det gjorts 84 misstänkta observationer av varg i området. Misstänkta vargspår har till och med setts på en altan.

– Vargarna har skaffat rävbeteende. De är nyfikna och tar sig in i samhället för att jaga. Det här är första gången som jag ser att de jagat inne i byn, säger Torbjörn Svensson till Gefle Dagblad/gd.se.

Sara Sundin, rovdjurshandläggare på länsstyrelsen, arbetar just nu med en skyddsjaktsansökan på två vargar mellan Ockelbo och Åmot.
Beslut väntas i nästa vecka.
I ansökan framhålls det bland annat att vargarna är oskygga.
Det här rapporterar Gefle Dagblad/gd.se.

AKTUELLT

Jägare fann fullt utvecklat foster i dovhind

Västsverige (JJ) Ett jaktlag i Västsverige blev minst sagt konfunderade när de på en jakt i helgen passade en dovhind. De fann nämligen ett fullt utvecklat foster i henne. Med andra ord skulle hon kalva nu i dagarna, omkring tre månader senare än normalt.

Livet utan Klarna kan bli bra för Fritid och Vildmark

Piteå (JJ) Telefonerna har gått varma hos Fritid och Vildmark sedan det offentliggjordes att Klarna sagt upp deras avtal. – Vi får fått jättemånga stöttande samtal och erbjudande från sju-åtta andra företag som vill hitta kreditlösningar för våra kunder, berättar Seved Wiklund.

Annonser