Skyddsjakten på 13 järvar i Jämtland tillfälligt stoppad

Jämtland/Luleå (JJ) Förvaltningsdomstolen i Luleå har inhiberat skyddsjakten på 13 järvar i Jämtland, sedan länsstyrelsens skyddsjaktsbeslut överklagats.

Det är Svenska Rovdjursföreningen som överklagat länsstyrelsens beslut. De menar att jakten påverkar det regionala beståndet av järv mycket negativt, vilket innebär stor skada för järvarna i Jämtland.

Förvaltningsdomstolen väljer nu därför att stoppa skyddsjakten tills dess de prövat överklagan. Domstolen skriver följande i sitt beslut.

”Då utgången i målet framstår som oviss och med hänsyn till att en verkställighet av det överklagade beslutet inte kan bringas att återgå vid ett eventuellt bifall till överklagandet finner förvaltningsrätten att det för närvarande finns skäl att besluta om inhibition. Det överklagade beslutet ska därför tills vidare inte gälla, i avvaktan på att målet avgörs slutligt eller annat beslutats.”

AKTUELLT

Vi är Jaktjournalen: Marcus vann en plats hos oss

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalen hade inte varit något utan alla våra duktiga medarbetare. Men vilka är de och vad jagar de helst när de inte skriver och fotar för vår räkning. Nu i juli tar vi tempen på personerna bakom kulisserna. I dag är det vår redaktör Marcus Holms tur.

Annonser