Skyddsjakten i Riala – minskat antal synobsar

Riala (JJ) Skyddsjakten på varg i Rialaområdet fortsätter. Länsstyrelsens personal har daglig kontakt med den externa jaktledaren.

Vargobsarna har minskat i området där skyddsjakten bedrivs den senaste tiden. Foto: Istock

Skyddsjakten på en varg i Rialaområdet löper vidare. Men än så länge har jägarna som deltar på jakten inte haft någon framgång.

– Det har varit folk ute varje, men det är svårt. Dessutom har det kommit in betydligt färre observationer den senaste tiden. Om det beror på att vargen ligger still eller att folk är mindre benägna att rapportera observationer går bara att spekulera i, säger Mikael Fransson på Länsstyrelsen.

Ett ytterligare problem är att vargen rör sig mellan tre kommuner och det därför är svårt att veta vart den befinner sig just nu.

Ser ni varg i Norrtälje, Vallentuna eller Österåkers kommun, kan ni höra av er till länsstyrelsen eller rapportera observationen på rovobs.se

AKTUELLT

Unika filmsekvenser från björnskällning

Sveg (JJ) Benny Busk tog i fjol höst över den då drygt fyraåriga jämthundshanen Bamse. Då hade hunden aldrig tidigare skällt björn. Bennys första släpp med Bamse visade dock att hunden hade en dold talang. Nu i helgen lyckades Benny också filma ståndskallsarbete på björn med sin drönare.

Misstänks ha skadskjutit ko

Vimmerby (JJ) En ko hittades på lördagen så svårt skottskadad att hon fick avlivas. En jägare är misstänkt för att ha skjutit på kon.

Annonser