Skyddsjakt på vitkindade gäss

Brunnby (JJ) En jägare får tillstånd av länsstyrelsen i Skåne att skjuta upp till 100 vitkindade gäss på fastigheterna Lovisefred, Nyrup, Svenningstorp och Lillefred i Höganäs kommun.

Tillståndet gäller på fält som är besådda med växande grödor, fram till sista mars i år, och länsstyrelsen skriver i sitt beslut att antalet fällda gäss ska spridas över perioden ”för att få så stor skrämseleffekt som möjligt”.

Bakgrunden till skyddsjakten på den fredade gåsen är att det finns stora flockar av gäss som landar och kalasar på höstsådd och därmed förstör odlarens förhoppning om stora skördar, skriver Helsingborgs Dagblad.

AKTUELLT

Därför sitter Hedin häktad för illegal vargjakt

Västmanland (JJ) Nu offentliggörs uppgifter kring varför industriledaren och vargdebattören Karl Hedin sitter häktad misstänkt för illegal vargjakt. – Skämtsam jargong och missuppfattning, sammanfattar Hedins advokat, Sven Severin.

Nu ska Sveriges bästa harhund koras

Vrigstad (JJ) Nu är det snart dags för årets stora Stövarmästerskap, Stövar-SM för harhundar. Imorgon invigs arrangemanget i Vrigstad och Jaktjournalen finns naturligtvis på plats.

Annonser