Skyddsjakt på varg på Ammerön stoppad

Vargen på Ammerön i Jämtland antas ha vandrat vidare. Därför avbryts skyddsjakten.

Vargen finns inte längre på Ammerön och därför avbryts skyddsjakten. Karta: Hitta.se

Jaktjournalen har berättat om den skyddsjakt som länsstyrelsen beslutade om på en varg på Ammerön, strax nordväst om Bräcke, för cirka två veckor sedan.

Den uppehöll sig i ett område dit renskötarna stod i begrepp att flytta renar. Skyddsjakten beslutades för att hindra allvarlig skada på renhjordarna.

Svenska Rovdjursföreningen uppger på sin Facebooksida att skyddsjakten nu stoppats eftersom det befinner sig en ”viktig varg” i norska Engerdal, vilket Jaktjournalen rapporterat här.

Men Rovdjursföreningens uppgift stämmer inte, enligt Emma Andersson, handläggare på länsstyrelsen i Jämtland.

– Den stoppade jakten har ingenting med vargen i Norge att göra. Det råkade bara sammanfalla. Jakten har avbrutits eftersom det inte längre finns någon varg på Ammerön, säger Emma Andersson till Jaktjournalen.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Åt trafikdödad kviga – Åtalas för jaktbrott

Efter att ha kört på en kviga rensade den 50-årige föraren och hans kamrater den från vom och glassplitter, och delade på köttet. Men de hade inte jakträtt på platsen och nu åtalas de för jaktbrott, skriver Värmlands Folkblad.

Hårkorset: Kom i form med HI-metoden!

Direkt efter tolvslaget fattas tusentals mer eller mindre välgrundade beslut att börja ”ett nytt liv”. Det finns många metoder att gå ner i vikt och komma i form. Den som vill börja det nya året, som det gamla slutade, kan välja champagnemetoden, medan personer lagda år vegohållet kanske finner ett alternativ i bananmetoden. Rovdjursmetoden påstås vara perfekt för den urbane jägaren. Men Jaktjournalens skribent Kjell Brännström vill slå ett slag för HI-metoden.

Laga till en smarrig hare i ugnen

Hare är ett underskattat matvilt. Prova att tillaga haren i ugnen. Du behöver: 1 hare 5 msk olivolja 1 l vatten 2 vitlökar ½ kg tomater Rosmarin och timjan efter smak salt och peppar eventuellt lite viltfond   Gör så här: •   Lägg alla bitar först 1 dygn i mjölk eller filmjölk om du vill
ANNONS ▼

Annonser