Skyddsjakt på varg i Svärdsjö

Svärdsjö (JJ) Länsstyrelsen i Dalarna beviljar skyddsjakt på en varg i området kring Svärdsjö utanför Falun. Tre får har attackerats och en katt har fallit offer för vargen.

– En ensam varg har även observerats i centrala delarna av samhället och den samlade bilden gör att vi har tagit ett skyddsjaktsbeslut, säger Marie Edvall, vilthandläggare vid Länsstyrelsen, i ett pressmeddelande.

På fredagskvällen blev också en familj vittne till hur en varg tog familjens katt. Attacken skedde också i trakterna kring Falun.

– Det finns cirka 60 hus i byn och vi bor i ena änden. Vargen har bara varit cirka fem meter från vår husknut, säger kattens ägare, Erik Johansen, till Dalarnas tidningar.

AKTUELLT

Jägare fann fullt utvecklat foster i dovhind

Västsverige (JJ) Ett jaktlag i Västsverige blev minst sagt konfunderade när de på en jakt i helgen passade en dovhind. De fann nämligen ett fullt utvecklat foster i henne. Med andra ord skulle hon kalva nu i dagarna, omkring tre månader senare än normalt.

Livet utan Klarna kan bli bra för Fritid och Vildmark

Piteå (JJ) Telefonerna har gått varma hos Fritid och Vildmark sedan det offentliggjordes att Klarna sagt upp deras avtal. – Vi får fått jättemånga stöttande samtal och erbjudande från sju-åtta andra företag som vill hitta kreditlösningar för våra kunder, berättar Seved Wiklund.

Annonser