Skyddsjakt på varg i Jämtland

Börtnan (JJ) Länsstyrelsen har gett Tåssåsens sameby tillstånd till skyddsjakt efter en varg i trakten av Börtnan, skriver Länsstyrelsen i Jämtland i ett pressmeddelande.

I det aktuella området har Länsstyrelsen dokumenterat ett flertal vargdödade renar och bedömer att om vargen finns kvar i området kommer den att orsaka en betydande störning för samebyns renskötsel.

Länsstyrelsen har tidigare gett Tassåsens sameby skyddsjakttillstånd på varg nu i höst men spårningsförhållandena var dåliga på grund av bristande spårsnö. Nu har ny snö kommit och därför ville Samebyn få förlängt skyddsjakten. Skyddsjakten får pågå fram till och med den 30 november.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Sköt ko och tog ut foster

Jägaren ska ha skjutit på två kor. Den ena dog och den sprättade han upp och tog ut ett foster ur. Den andra kon skadesköts och fick avlivas.

Bröd i björnmage faktor vid utredning om jaktbrott

Med 300 björnbesiktningar under sin tid som naturbevakare har Hans Olov Hansson sett hur maginnehållet på fällda björnar skiftat med åren. – Nu för tiden är mycket vanligt med processad mat i magen. Men enligt miljöåklagare Åse Schoultz är brödet i magen på björnen "en faktor" vid utredning om jaktbrott.
ANNONS ▼

Annonser