Skyddsjakt på varg i Jämtland

Börtnan (JJ) Länsstyrelsen har gett Tåssåsens sameby tillstånd till skyddsjakt efter en varg i trakten av Börtnan, skriver Länsstyrelsen i Jämtland i ett pressmeddelande.

I det aktuella området har Länsstyrelsen dokumenterat ett flertal vargdödade renar och bedömer att om vargen finns kvar i området kommer den att orsaka en betydande störning för samebyns renskötsel.

Länsstyrelsen har tidigare gett Tassåsens sameby skyddsjakttillstånd på varg nu i höst men spårningsförhållandena var dåliga på grund av bristande spårsnö. Nu har ny snö kommit och därför ville Samebyn få förlängt skyddsjakten. Skyddsjakten får pågå fram till och med den 30 november.

AKTUELLT

Svårt vargbiten älg avlivad i Värmland

En älg som sargats svårt av vargar avlivades på onsdagen strax öster om Karlstad. – Den blödde väldigt och hade svåra bettskador, berättar Jägareförbundets ordförande i Värmland, Anders Olsson.

Inrikesministern svarar undflyende om skytteverksamheters framtid

Polisen arbetar med en ny policy som avser besiktning av skjutbanors tävlingsstationer. Blir riktlinjerna som de ser ut i dag verklighet kommer många skytteklubbars verksamhet försvåras. Inrikesminister Mikael Damberg svarar undflyende på Sten Berghedens skriftliga fråga om konsekvenserna av förslaget.

Kalle utbildar jägare i den ”skitigaste jakten”

– En del kursdeltagare inser att de aldrig kommer att jaga säl. Det här är nog den skitigaste jakt man kan tänka sig. Det säger förre jaktvårdskonsulenten Kalle Johansson, som driver säljaktsutbildningar inom nystartade förbundet "Allmogejägarna".

2019 års våtmarksstipendiat korad

Ett gediget arbete med våtmarker för att gynna fåglar som lever i denna biotop premieras varje år, genom Våtmarksstipendiet. I år landade stipendiet i Västergötland.

Annonser