Skyddsjakt på skrav i Hjälmaren

ÖREBRO (JJ) Länsstyrelsen i Örebro har beviljat yrkesfiskarnas önskan om skyddsjakt på skarv i sjön Hjälmaren, rapporterar Nerikes Allehanda.

Skarven har gått hårt åt fisken i Hjälmaren. Framförallt den yrkesfiskade gösen. Nu får yrkesfiskarna skyddsjaga skarven fram till årsskiftet.

Yrkesfiskarna får jaga skarven på ett område om max 300 meter från fasta fiskeredskap. Ett undantag för fågelskyddsområdet Grundholmarna finns dock där yrkesfiskarna inte får jaga skarv 500 meter från öarna och inåt. 

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Klarar sig kalven i vinter? Hur många älgar dör?

Fagersta (JJ) – Vi har inte upplevt sådant här väder tidigare. Det går inte att förutse hur många vilda djur som kommer att dö till följd av värmen och torkan. Det säger Jägareförbundets forskningsansvarige, Fredrik Widemo.

Annonser