Skyddsjakt på skarv ska rädda öring och lax

Bohuslän (JJ) Länsstyrelsen säger ja till skyddsjakt på skarv för att rädda öring och lax i Örekilsälven.

Lysekilsposten rapporterar att den lokala fiskevårdsföreningen får tillstånd att skjuta 40 skarvar årligen under 2018 och 2019.

Planen är att förhindra skarvarna att ta lax- och öringsmolt som samlas i utloppet i älven på vårarna, innan de vandrar ut i havet.

Ett krav från länsstyrelsen är att att maginnehållet på varje skjuten fågel ska analyseras. Myndigheten vill veta vad skarvarna ätit.

Under 2017 och 2018 pågår också skyddsjakt på skarv i Strömsån i norra Bohuslän.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Läraren som demonstrerade med Djurfront har lämnat sitt jobb

Folkhögskoleläraren som demonstrerade med Djurfront utanför Kupolen i Borlänge har lämnat sin tjänst på Brunnsviks folkhögskola. – Han jobbar inte på skolan längre, säger socialdemokratiska riksdagsledamoten Maria Strömkvist, som är styrelseordförande på skolan.

Överklagar igen och försöker stoppa skyddsjakt på varg

Svenska Rovdjursföreningen strider i domstolarna och driver opinion för att stoppa skyddsjakt på varg. I ärendet med jakten på en varg i Östergötland har föreningen fått nej av förvaltningsrätten och hovrätten en gång. Nu har de skickat in en ny överklagan.

Nytt beslut: Det blir Stövar-SM för harhundar i år

Svenska stövarklubbens centralstyrelse har beslutat att Stövar-SM för harhundar ska genomföras på senhösten, trots coronapandemin. – Vi tar god höjd för vad Folkhälsomyndigheten och Kennelklubben uttalat, säger Gunnar Pettersson i styrelsen.
ANNONS ▼