Skyddsjakt på skarv i Helsingborg

Helsingborg (JJ) Länsstyrelsen har gett Helsingborgs hamn tillstånd att skjuta 50 skarvar under vintern. Hamnen hade ansökt om att få skjuta 100 stycken.

Jägareförbundet Skåne och företrädare för länsstyrelsens miljöavdelning har tillstyrkt ansökan.

Skånes ornitologiska förening har däremot avstyrkt den. Bland annat med anledning av att skarven är på tillbakagång i Skåne, enligt en inventering utförd 2012.

Länsstyrelsen säger dock att hamnen i framtiden måste ta till mer långsiktiga skadeförebyggande åtgärder, skriver Sydsvenskan.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Björnjakten 2018 – Robert Salomonsson tror på Lillen

Dorotea (JJ) Den 21 augusti är det dags för björnjaktspremiär. I år får totalt 284 björnar fällas under licensjakten som får pågå som längst fram tills den 15 oktober. Jaktjournalen har checkat av hur några av Sveriges mer namnkunniga björnjägare förberett sig.

Annonser