Skyddsjakt på Kruppa fäbod

Två björnar får skjutas under skyddsjakt på Kruppa fäbod i Dalarna. Jakten pågår just nu.

Orsa(JJ) Nautvårdsverket har idag beviljat skyddsjakt på två björnar som den senaste tiden slagit får på Kruppa fäbodar utanför Orsa.
Tillståndet gäller från 5/7-26/7 och det får endast skjutas en björn i taget. Endast av länsstyrelsens utnämnda jägare får deltaga i skyddsjakten och i villkoren står det att björnarna får endast skjutas i anslutning till fäbodvallen.
– Nu måste de lyckas skjuta någon björn de här jägarna så vi kan ha våra djur på fäbodvallen i lugn och ro, säger fårägaren Olof Sjieldrup till JJ.Fortsätter det här så blir läget ohållbart menar han. Mina djur behöver lugn och ro.

AKTUELLT

Får dödade av lodjur i Skåne

Skåne (JJ) Två får har konstaterats dödade av lodjur utanför skånska Örkelljunga. – Vi ser lodjur då och då, bland annat på åtelkamerorna, berättar en Jägare.

Laika skjuten – attackerade nötkreatur

Östergötland (JJ) En östsibirisk laika som smitit hemifrån sköts av en jägare när hunden rivit ner en ko i en hage. Händelsen inträffade för en dryg vecka sedan i södra Östergötland.

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Nya jaktprov på gång i Vorstehklubben

Stenkullen (JJ) De senaste dagarna har det diskuterats flitigt i fågelhundsgrupper på sociala medier. Orsaken är att Vorstehklubben just nu ska ta fram förslag på nya jaktprov med inspiration från Tyskland.

Märkt varg hittad död i norra Värmland

Värmland (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar har en av vargarna som förra vintern märktes i det så kallade Grenseviltsprojektet hittats död. Uppgifter gör gällande att polisen misstänker illegal jakt.

Annonser