Skyddsjakt på kronhjort i Uppsala län

Uppsala (JJ) Länsstyrelsen i Uppsala har beslutat om skyddsjakt på 15 kronhjortar vid Kiplingebergs gods i Uppsala län.

Skyddsjakten får bedrivas från och med 29 oktober till och med den första december och högst 15 kronhjortar får fällas, uppger länsstyrelsen i Uppsala i ett beslut. Skyddsjakten ska bedrivas i anslutning till skadedrabbade områden på godset.

Markägaren beskriver för länsstyrelsen att han haft den överlägset tätaste koncentrationen av kronhjort i Uppsala med som högst 100 hjortar på egendomen.

Länsstyrelsen skriver att ansökan om skyddsjakt beviljas på ett begränsat antal djur under en begränsad tid för att förhindra allvarlig skada på skog, men säger att den kommer att arbeta för att hitta en långsiktig och effektiv förvaltning av kronhjortarna i området, rapporterar ATL.

AKTUELLT

Märkt varg hittad död i norra Värmland

Värmland (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar har en av vargarna som förra vintern märktes i det så kallade Grenseviltsprojektet hittats död. Uppgifter gör gällande att polisen misstänker illegal jakt.

Klövvilts-SM för beaglarna blev en succé

Ödeshög (JJ) Alla deltagande beaglar gick till pris och nio av elva startande hundar genomförde dubbla prisdrev. I går genomförde Svenska Beagleklubben för första gången någonsin klövvilts-SM, och det blev verkligen den succé klubben hoppats på.

Krönika: TV:s I rovdjurens spår – ”riktig göggelmögga”

Fagersta (JJ) Hos Sveriges Television ska medarbetarna vara opartiska. Det gäller dock inte rovdjur i allmänhet och varg i synnerhet. På bästa sändningstid serveras nu svenska folket superpartisk "göggelmögga-journalistik" när Anders Lundin åker runt I rovdjurens spår, skriver Jaktjournalens Mikael Moilanen i den här krönikan.

Annonser