Skyddsjakt på ännu en oskygg varg

Torsby (JJ) Än en gång har Länsstyrelsen i Värmlands län fattat beslut på eget initiativ om skyddsjakt på en oskygg varg som inte går att skrämma i väg.

I lördags fattade Länsstyrelsen beslut om skyddsjakt på en varg i Sörmark, Torsby kommun, som rört sig kring bebyggelsen under vintern. På den senaste tiden har den upprepade gånger observerats på mycket nära håll och varit svår att skrämma bort.

Länsstyrelsens bedömning är att det finns skälig grund för skyddsjakt enligt lagstiftningen och att det är den lämpligaste åtgärden eftersom vargen inte gått att skrämma bort. Vid de senaste tillfällena har vargen inte låtits sig skrämmas utan har i stället visat ett kontaktsökande beteende. Vargen är sannolikt en ung varg från Kertoreviret som under den senaste tiden utvecklat ett oönskat beteende.

Skyddsjakten ska ske i enlighet med de villkor som anges beslutet. Skyddsjakten är tillåten under perioden från och med den 23 maj 2015 till och med den 21 juni 2015, skriver Länsstyrelsen i ett pressmeddelande på sin hemsida.

I söndags kunde en skabbangripen varg fällas i Kils kommun. Den vargen var också oskygg och upprepade skrämselinsatser var verkningslösa.

AKTUELLT

Jägare fann fullt utvecklat foster i dovhind

Västsverige (JJ) Ett jaktlag i Västsverige blev minst sagt konfunderade när de på en jakt i helgen passade en dovhind. De fann nämligen ett fullt utvecklat foster i henne. Med andra ord skulle hon kalva nu i dagarna, omkring tre månader senare än normalt.

Livet utan Klarna kan bli bra för Fritid och Vildmark

Piteå (JJ) Telefonerna har gått varma hos Fritid och Vildmark sedan det offentliggjordes att Klarna sagt upp deras avtal. – Vi får fått jättemånga stöttande samtal och erbjudande från sju-åtta andra företag som vill hitta kreditlösningar för våra kunder, berättar Seved Wiklund.

Annonser