Skyddsjägare sköt inkräktare i foten

Kungsbacka (JJ) En skyddsjägare kände sig hotad när berusade ungdomar körde in på gården för att göra upp med en familjemedlem. Nu åtalas han för grov misshandel sedan han skjutit en av ungdomarna i foten.

Skyddsjägaren sköt angriparen med en Ruger i kaliber 223 Rem. Foto: Polisen.

Skyddsjägaren som är i 35-årsåldern har berättat i polisförhör att han kände sig hotad och handlat i nödvärn då han fruktade för sin familj. Händelsen inträffade för två år sedan och nu väcks åtal mot mannen.

Mitt i natten en vardag rullade en bil utan registreringsskyltar upp på familjens gård i en by söder om Kungsbacka. Fyra berusade ungdomar med en chaufför.

Skyddsjägaren hade just varit ute och vittjat sina grävlingfällor när ungdomarna dök upp. Två av ungdomarna klev ur bilen, den ena så berusad att han lade sig ner på gårdsplanen, skriver tidningen Norra Halland.

Den andre var mer påstridig och efter varningsskott slutade det med att ynglingen träffades av ett skott i foten.

Skyddsjägaren sköt med en Ruger i kaliber 223 Rem. Han misstänks nu för grov misshandel och vållande till kroppsskada.

AKTUELLT

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Vad är det för skogsfågel egentligen?

Norrbotten (JJ) Kusinerna Jonte Salomonsson och Joel Salomonsson från Gråträsk och Piteå i Norrbotten är ivriga skogsfågeljägare. I går fällde dock en skogsfågel de aldrig tidigare stött på. Inte ens fågelforskaren Martin Green kan med säkerhet säga vad det rör sig om.

Annonser