Skyddsjägare förlorar licenserna efter måsjakt

Gotland (JJ) En kommunal skyddsjägare har blivit fråntagen sina vapenlicenser efter en incident som inträffade i maj i samband med måsjakt.

Barometern berättar att mannen var ut på måsjakt i närheten av en pågående konsert. Polisen fick larm om en svartklädd man med gevär med ljuddämpare, som ”tryckte sig mot en husvägg” inne på en skolgård.

Polisen trodde att det kunde röra sig om ett terrordåd och ryckte ut.

Nära att skjuta verkanseld

Polispatrullen beordrade mannen att lägga ifrån sig sitt vapen men han lydde inte omedelbart. Enligt Barometern var poliserna på platsen nära att skjuta verkanseld mot honom.

En omständighet som nämns är att mannen inte bar någon varselväst med texten ”Skyddsjägare”.

Skyddsjägarens vapenlicenser återkallades. Han överklagade till förvaltningsrätten, som nu går på polisens linje och återkallar mannens tillstånd att inneha vapen och ammunition.

AKTUELLT

Oenighet om höstens älgjakt i norra Dalsland

Dalsland (JJ) Flera jaktlag ställer helt in älgjakten i norra Dalsland eftersom de anser att det finns för lite älg. En helt förkastlig taktik, enligt Jonas Löfqvist, ordförande i det aktuella älgförvaltningsområdet.

Hundstopp vid björnåtel ska skydda honor med ungar

Stockholm (JJ) Nu kommer en ny förklaring till varför det är förbjudet för björnhundar att ta upp spår vid åtel. Regeln ska skydda honor med ungar, säger Per Risberg, handläggare på Naturvårdsverket, i Jaktjournalens webbradio.

Annonser