Skulle byta däck – omringades av vargar

Ockelbo (JJ) Tommy Lingblom hamnade i en mardrömssituation när han fick punktering längs en skogsväg. När han skulle gå ut och byta däck var han plötsligt omringad av sex vargar. Han fick köra nio kilometer på fälgen för att undkomma.

– Jag skulle stanna, men bestämde mig för att köra fram en bit. Där jag stannade var det sex vargar runt bilen, säger Tommy Lingblom.

Tommy Lingblom blev sittande i bilen och vargarna kom ända fram.

– Jag kände ett obehag när de började fara runt bilen. En stack upp huvudet upp i rutan.

Lingblom bestämde sig för att köra de nio kilometer till nästa by på fälgen.

– Det är smockfullt här nu. Jag är mycket försiktigare nu. Jag kommer aldrig att gå hem över de skogarna, säger Lingblom.

Är det vanligt att vargar beter sig på det här sättet, alltså omringar en bil?

– Nej, han råkade nog stanna på ett ställe där det fanns ett antal valpar. De brukar vara naiva, nyfikna och springa fram och titta innan de ger sig iväg., säger Sone Persson, länsstyrelsen i Gävleborg, till SVT Nyheter Gävleborg.

– Vi räknar med att mellan 47 och 70 vargar rör sig i vårt län enligt forskarnas beräkningar. Antalet individer har nästan fördubblats sedan vi gjorde mätningarna 2013-14, säger Sone Persson.

AKTUELLT

Skarp kritik mot polisens hantering av vapenärenden

Linköping (JJ) Polisprofessor Stefan Holgersson riktar skarp kritik mot polisens myndighetsutövning i vapenärenden. I en forskningsrapport kommer han fram till att polisen klipper och klistrar i lagtexter och inte lägger fram uppgifter som talar till klagande personers fördel.

Vi är Jaktjournalen: Kristofer jagar gås professionellt

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalen hade inte varit något utan alla våra duktiga medarbetare. Men vilka är de och vad jagar de helst när de inte skriver och fotar för vår räkning. Nu i juli tar vi tempen på personerna bakom kulisserna. Idag är det Kristofer Hanssons tur.

Jakstuga på muséum

Östergötland (JJ) På Lantbruksmuséet i Ljusfallshammar har jaktstugan upphöjts till museiföremål.

Annonser