Skottskadade joggare – filmade skottögonblicket

Den jägare som i november skottskadade en joggare i Skåne häktas av hovrätten. Åklagaren har en film som visar förloppet när skottet avlossades.

Den 75-årige joggaren var ute på motionstur i Klippans kommun när han plötsligt träffades av ett skott. Kulan gick in i ljumsken och ut genom baken.

– Läkarna sa att jag haft större tur än om jag vunnit högsta vinsten på Lotto, har mannen berättat för Kvällsposten.

Jägaren som sköt avvek från platsen och väntade i åtta timmar med att ge sig till känna. Han misstänktes först för grovt vållande till kroppskada och försattes på fri fot efter några dagar.

Jägarens egen film

Men nyligen meddelade åklagare Ola Lavie att jägaren nu misstänks för mordförsök och ville häkta mannen. Det höll inte tingsrätten med om utan försatte jägaren på fri fot igen.

Nu har Hovrätten gått på åklagarens linje och jägaren är häktad i sin frånvaro. Ett av bevisen mot mannen den film som han själv spelade in i skottögonblicket.

– Jag kan säga att man ser i siktet, som spelar in själva gärningen, att han siktar mot en person men han menar att det är ett rådjur. Men jag tycker att det framgår tydligt att det är en person, säger Ola Lavie till Helsingborgs Dagblad.

AKTUELLT

Ny hundpejl från WeHunt

WeHunt lanserar en ny hundpejl - GPS Plus. Den kommer presenteras på Elmia Game Fair i Jönköping 30 maj – 1 juni. – Vi vågar påstå att detta är den mest kompletta lösningen för hundförare och jaktlag, säger Theodor Storm som är huvudutvecklare och vice VD på WeHunt.

Blaser R8 Silence – inbyggd ljuddämpare

Blaser R8 Silence är det senaste i Blasers R8 familj. Vid en första anblick ser den nya skapelsen en smula klumpig ut och ger ett tungt intryck. Skenet bedrar och efter en stund har ögat vant sig och efter besöken på skjutbanan är habegäret i fullt sving.Blaser R8 Silence är den första serietillverkade jaktstudsaren med ljuddämpningen integrerad i pipan. Men smakar det så kostar det.

Annonser