Skottskadade joggare – filmade skottögonblicket

Den jägare som i november skottskadade en joggare i Skåne häktas av hovrätten. Åklagaren har en film som visar förloppet när skottet avlossades.

Den 75-årige joggaren var ute på motionstur i Klippans kommun när han plötsligt träffades av ett skott. Kulan gick in i ljumsken och ut genom baken.

– Läkarna sa att jag haft större tur än om jag vunnit högsta vinsten på Lotto, har mannen berättat för Kvällsposten.

Jägaren som sköt avvek från platsen och väntade i åtta timmar med att ge sig till känna. Han misstänktes först för grovt vållande till kroppskada och försattes på fri fot efter några dagar.

Jägarens egen film

Men nyligen meddelade åklagare Ola Lavie att jägaren nu misstänks för mordförsök och ville häkta mannen. Det höll inte tingsrätten med om utan försatte jägaren på fri fot igen.

Nu har Hovrätten gått på åklagarens linje och jägaren är häktad i sin frånvaro. Ett av bevisen mot mannen den film som han själv spelade in i skottögonblicket.

– Jag kan säga att man ser i siktet, som spelar in själva gärningen, att han siktar mot en person men han menar att det är ett rådjur. Men jag tycker att det framgår tydligt att det är en person, säger Ola Lavie till Helsingborgs Dagblad.

AKTUELLT

Här vill länsstyrelserna öka vargstammen

Vargstammen ska öka ytterligare i Dalarna, Gävleborg, Västmanland och Västra Götaland. Det är innebörden av det förslag som det mellersta rovdjursförvaltningsområdet offentliggjorde på onsdagen.

LRF vill ha löshundsjakt på vildsvin vår och sommar

Lösa vildsvinshundar hela våren och sommaren. Vårbocksjakt i hela Sverige. Jakt på hjort och rådjur dygnet runt. Det är förslag på nya jakttidsregler från Lantbrukarnas Riksförbund, LRF. – Vi måste göra något åt vildskadorna, säger förbundets jakt- och viltansvarige Anders Wetterin.

Annonser