Skottade fram älg som fastnat i snön

STRÖMSUND(JJ) Kim Tomasson och hans kompisar lyckades i helgen skotta fram en älgtjur som fastnat i snön i fjälltrakterna kring Jorm. De var ute med skotrarna när de plötsligt såg ett älghuvud i snön, efter ett par timmars hårt arbete hade de lyckats frigöra älgen från snömassorna.

Kim var ute med kompisarna Jimmy Lindh, Magnus Olsson och Anders Jonsson. 
Älgen som de räddade hade troligen sjunkit ner genom snön och fastnat på Vållälvens botten. 

Älgen var utmattad efter att ha försökt rädda sig själv. 
– Vi var ju tvungna att hjälpa älgen loss, där kunde den ju inte stå, säger Kim Tomasson till Länstidningen i Östersund.

När älgen slutligen var fri att röra på sig så stod den ändå kvar. Men när de körde bort med skotrarna en bit så sprang älgen slutligen iväg. 
Det här rapporterar Länstidningen i Östersund.

AKTUELLT

Svårt vargbiten älg avlivad i Värmland

En älg som sargats svårt av vargar avlivades på onsdagen strax öster om Karlstad. – Den blödde väldigt och hade svåra bettskador, berättar Jägareförbundets ordförande i Värmland, Anders Olsson.

Inrikesministern svarar undflyende om skytteverksamheters framtid

Polisen arbetar med en ny policy som avser besiktning av skjutbanors tävlingsstationer. Blir riktlinjerna som de ser ut i dag verklighet kommer många skytteklubbars verksamhet försvåras. Inrikesminister Mikael Damberg svarar undflyende på Sten Berghedens skriftliga fråga om konsekvenserna av förslaget.

Kalle utbildar jägare i den ”skitigaste jakten”

– En del kursdeltagare inser att de aldrig kommer att jaga säl. Det här är nog den skitigaste jakt man kan tänka sig. Det säger förre jaktvårdskonsulenten Kalle Johansson, som driver säljaktsutbildningar inom nystartade förbundet "Allmogejägarna".

2019 års våtmarksstipendiat korad

Ett gediget arbete med våtmarker för att gynna fåglar som lever i denna biotop premieras varje år, genom Våtmarksstipendiet. I år landade stipendiet i Västergötland.

Annonser