Skottade fram älg som fastnat i snön

STRÖMSUND(JJ) Kim Tomasson och hans kompisar lyckades i helgen skotta fram en älgtjur som fastnat i snön i fjälltrakterna kring Jorm. De var ute med skotrarna när de plötsligt såg ett älghuvud i snön, efter ett par timmars hårt arbete hade de lyckats frigöra älgen från snömassorna.

Kim var ute med kompisarna Jimmy Lindh, Magnus Olsson och Anders Jonsson. 
Älgen som de räddade hade troligen sjunkit ner genom snön och fastnat på Vållälvens botten. 

Älgen var utmattad efter att ha försökt rädda sig själv. 
– Vi var ju tvungna att hjälpa älgen loss, där kunde den ju inte stå, säger Kim Tomasson till Länstidningen i Östersund.

När älgen slutligen var fri att röra på sig så stod den ändå kvar. Men när de körde bort med skotrarna en bit så sprang älgen slutligen iväg. 
Det här rapporterar Länstidningen i Östersund.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Vinn tre dagars jakt i Ströms Vattudal

Drömmer du om att få uppleva älgjakt när den är som bäst. Tveka då inte att anmäla dig till Jaktjournalens Vinnarjakt i Ströms Vattudal, Jämtland, i slutet av september. Vi lottar ut fem platser till våra prenumeranter.

Finska rakrepetern Lynx testas

Finska studsaren Lynx TD15 är en rakrepeter med en enkel men ytterst smart konstruktion. Pipan, fram- och bakstock har separata fästen i ett fräst och slipat aluminiumblock. Att lossa kolven med pipan fast i lådan gör att träffläget förblir orubbat.

I hårkorset: Var är jägarna i vapendebatten?

Vi jägare och sportskyttar utgör inte hotet, men drabbas ändå fatalt. Varför skriker vi inte högre när vår vardag raseras bit för bit. Ett nytt vapendirektiv ska tillämpas i Sverige och under några år har frågan utretts och stötts och blötts. Än så länge finns ingen kvitto på utfallet men om polisen hade fått bestämma
ANNONS ▼

Annonser