Skoteråkare hittade tjuvskjutna älgar

Piteå (JJ) Två skoteråkare från Piteå upptäckte blodspår på snön utanför Huvåsen, Långträsk. Spåren ledde fram till två tjuvskjutna älgar, varav den ena var en dräktig ko.

Polis larmades och en utredning om tjuvjakt inleddes redan på måndagskvällen, uppger FU-ledaren Ola Lundström vid kriminalpolisen i Piteå, till Piteå- Tidningen.
– Vi har inga gripna i nuläget, men man kan väl säga att vi hyser gott hopp om att lösa det här, konstaterar Lundström.

AKTUELLT

Svårt vargbiten älg avlivad i Värmland

En älg som sargats svårt av vargar avlivades på onsdagen strax öster om Karlstad. – Den blödde väldigt och hade svåra bettskador, berättar Jägareförbundets ordförande i Värmland, Anders Olsson.

Inrikesministern svarar undflyende om skytteverksamheters framtid

Polisen arbetar med en ny policy som avser besiktning av skjutbanors tävlingsstationer. Blir riktlinjerna som de ser ut i dag verklighet kommer många skytteklubbars verksamhet försvåras. Inrikesminister Mikael Damberg svarar undflyende på Sten Berghedens skriftliga fråga om konsekvenserna av förslaget.

Kalle utbildar jägare i den ”skitigaste jakten”

– En del kursdeltagare inser att de aldrig kommer att jaga säl. Det här är nog den skitigaste jakt man kan tänka sig. Det säger förre jaktvårdskonsulenten Kalle Johansson, som driver säljaktsutbildningar inom nystartade förbundet "Allmogejägarna".

2019 års våtmarksstipendiat korad

Ett gediget arbete med våtmarker för att gynna fåglar som lever i denna biotop premieras varje år, genom Våtmarksstipendiet. I år landade stipendiet i Västergötland.

Annonser