Sköt varg – räddade kalvande vajor

Jämtland (JJ) En varg sköts under skyddsjakt i onsdags när den befann sig mitt bland de kalvande vajorna i renarnas åretruntmarker i sydvästra Jämtlands län.

Länsstyrelsen i Jämtlands län fattade ett snabbt beslut om skyddsjakt sedan en varg upptäckts bland Handölsdalen samebys renar i ett område mellan Sylarna och Storulvån.

– Skadan som den skulle ha ställt till med är oerhört stora. Det var väldigt tur att renskötare upptäckte den. För det är svårt på våren när det är mycket barmark, svårt att se och spåra,, säger Richard Åström, ordförande i samebyn till Oddasat.

AKTUELLT

Jägare fann fullt utvecklat foster i dovhind

Västsverige (JJ) Ett jaktlag i Västsverige blev minst sagt konfunderade när de på en jakt i helgen passade en dovhind. De fann nämligen ett fullt utvecklat foster i henne. Med andra ord skulle hon kalva nu i dagarna, omkring tre månader senare än normalt.

Livet utan Klarna kan bli bra för Fritid och Vildmark

Piteå (JJ) Telefonerna har gått varma hos Fritid och Vildmark sedan det offentliggjordes att Klarna sagt upp deras avtal. – Vi får fått jättemånga stöttande samtal och erbjudande från sju-åtta andra företag som vill hitta kreditlösningar för våra kunder, berättar Seved Wiklund.

Annonser