Sköt rådjur med tre öron

Filipstad (JJ) Jimmy Eriksson, Filipstad sköt en liten bock på drevjakt för en tid sedan. När han tittade närmare på djuret upptäckte han att bocken hade ett extra öra.
En spetsbock med tre öron hör inte till vanligheterna.

Det var under en drevjakt på rådjur utanför Filipstad den märkliga bocken sköts.

– På det ena örat växte ett till öra. Jag har frågat alla mina jaktkamrater men ingen av dem har hört talas om något liknande, säger Jimmy Eriksson.

Det extra örat saknade egen hörselgång kan liknas med en mutation och extra utväxt på det ena ordinarie örat.

– Jag har funderat lite på vad det kan bero på. Kanske det är en gammal skada som orsakat det. Vi skar i alla fal av det och har sparat det, säger Jimmy Eriksson.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Björnjakten 2018 – Robert Salomonsson tror på Lillen

Dorotea (JJ) Den 21 augusti är det dags för björnjaktspremiär. I år får totalt 284 björnar fällas under licensjakten som får pågå som längst fram tills den 15 oktober. Jaktjournalen har checkat av hur några av Sveriges mer namnkunniga björnjägare förberett sig.

Annonser