Sköt ovanligt mörk räv

Värmland (JJ) Jimmy Eriksson i Värmland fällde häromdagen en räv som var närmast svart.

Jimmy Erikssons närmast svarta räv. Foto: privat

En stövarblandning drev fram ungräven i pass.

– Det gick så fort – jag svingade och sköt. Det var först när jag kom fram till den som jag såg hur otroligt mörk den var, berättar Jimmy Eriksson.

Han jagar inte räv så ofta men jaktkompisarna säger att de aldrig sett en så mörk räv tidigare.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

SVA vill ha hjälp att kartlägga nya fågelvirus

SVA vill ha allmänhetens hjälp att hålla koll på om Sverige nås av fågelvirus som även kan smitta andra människor och djur och som inte funnits här tidigare. Allmänheten uppmanas rapportera döda fåglar som påträffas.

Därför är foxhounden Einar en värdefull varghund

– När jag läste i Jaktjournalen att finnarna jagar varg med hund, brann det till i huvudet på mig: En sådan hund ville jag ha. Det berättar värmländske jägaren Petter som äger american foxhounden Einar som det fällts ett 20-tal vargar för och som just nu hjälper den norska fårnäringen mot varg.
ANNONS ▼

Annonser