Sköt ormvråk två fick fängelse

Tingsrätten i Kristinehamn har dömt två ortsbor till ett halvt års fängelse vardera för att de skjutit en ormvråk.

En kvinnlig fågelskådare anmälde i augusti 2005 de bägge männen för tjuvjakt på en ormvråk, sedan hon på 900 meters avstånd sett hur männen skjutit en ormvråk från en bil.De båda männen dömdes för grovt jaktbrott nyligen av Kristinehamns tingsrätt till ett halvt års fängelse vardera mot sitt nekande. Tingsrätten ansåg att kvinnans berättelse var trovärdig. De båda männen var tidigare ostraffade.

AKTUELLT

Märkt varg hittad död i norra Värmland

Värmland (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar har en av vargarna som förra vintern märktes i det så kallade Grenseviltsprojektet hittats död. Uppgifter gör gällande att polisen misstänker illegal jakt.

Klövvilts-SM för beaglarna blev en succé

Ödeshög (JJ) Alla deltagande beaglar gick till pris och nio av elva startande hundar genomförde dubbla prisdrev. I går genomförde Svenska Beagleklubben för första gången någonsin klövvilts-SM, och det blev verkligen den succé klubben hoppats på.

Krönika: TV:s I rovdjurens spår – ”riktig göggelmögga”

Fagersta (JJ) Hos Sveriges Television ska medarbetarna vara opartiska. Det gäller dock inte rovdjur i allmänhet och varg i synnerhet. På bästa sändningstid serveras nu svenska folket superpartisk "göggelmögga-journalistik" när Anders Lundin åker runt I rovdjurens spår, skriver Jaktjournalens Mikael Moilanen i den här krönikan.

Annonser