Sköt lo på drev

Ånge (JJ) Lojakten är avslutad i Västernorrland. Men i går lyckades Christer Johansson fälla en lodjurshane strax öster om Ånge.

Som vanligt föregicks själva jakten med ett omfattande spårningsarbete för att ringa lodjur. Och när Emil Dahl och Emil Toivoinen släppte sina plotthundar Stinta och Bira hade jägarna ringat lodjur i tre ringar.

Vid första släppet blev det bra tryck direkt och Christer Johansson stod på pass i ett mycket brant hällparti.Plötsligt dök lokatten upp och Christer förvaltade skottchansen bra med sin drilling. I efterhand visade det sig vara en lodjurshane på över 20 kg.

Jägarna i området öster om Ånge, i närheten av Borrsjö, släppte återigen hundarna och när skottchansen närmade sig blev jakten avlyst då samtliga lodjur blivit skjutna i Västernorrland.

Christer Johansson sköt en fin lohane för de båda plotttikarna Stinta och Bira.
AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Älgjaktsvinnarna klara

Kungsbacka (JJ) Varje höst lottar Jaktjournalen ut fem platser till tidningens älgjakt i Ströms Vattudal. Som vanligt är intresset mycket stort. Och de lyckliga vinnarna är…

Annonser