Sköt kronkalv med hagelgevär

Sjöbo (JJ) en jägare har anmälts för brott på jaktlagstiftningen sedan denne skjutit en kronkalv med hagelgevär.

Det är ett jaktlag i Lövestadsområdet som har lämnat in en anmälan om jaktbrott. Händelsen inträffade i helgen under en jakt.

En av deltagarna sköt en kronviltskalv. Något som inte är tillåtet. Endast klass 1 studsare får användas vid jakt på kronvilt. Om jägaren misstog kronkalven för ett vuxen rådjur framgår inte av Ystads Allehandas rapportering.

AKTUELLT

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Vad är det för skogsfågel egentligen?

Norrbotten (JJ) Kusinerna Jonte Salomonsson och Joel Salomonsson från Gråträsk och Piteå i Norrbotten är ivriga skogsfågeljägare. I går fällde dock en skogsfågel de aldrig tidigare stött på. Inte ens fågelforskaren Martin Green kan med säkerhet säga vad det rör sig om.

Annonser