Sköt hjort – Frias av Tingsrätten

Östersund (JJ) Tingsrätten friar en jägare som under en jakt fällde en hjort trots att de inte var lovliga.

Jägaren stod åtalad för jaktbrott sedan han under en jakt i september i fjol sköt en hjort i tron att det var en hind.

Jägaren anmälde själv händelsen till Polisen och under rättegångsförhandlingarna menade han att misstag måste kunna få inträffa utan att man ska straffas.

Tingsrätten lyssnade på mannen och friar honom nu eftersom de anser att han inte haft något uppsåt att skjuta en hjort. Däremot menar de att han skulle kunna ha fällts för oaktsamhet om hjorten varit fredad, skriver Östersundsposten.

 

AKTUELLT

Ny hundpejl från WeHunt

WeHunt lanserar en ny hundpejl - GPS Plus. Den kommer presenteras på Elmia Game Fair i Jönköping 30 maj – 1 juni. – Vi vågar påstå att detta är den mest kompletta lösningen för hundförare och jaktlag, säger Theodor Storm som är huvudutvecklare och vice VD på WeHunt.

Blaser R8 Silence – inbyggd ljuddämpare

Blaser R8 Silence är det senaste i Blasers R8 familj. Vid en första anblick ser den nya skapelsen en smula klumpig ut och ger ett tungt intryck. Skenet bedrar och efter en stund har ögat vant sig och efter besöken på skjutbanan är habegäret i fullt sving.Blaser R8 Silence är den första serietillverkade jaktstudsaren med ljuddämpningen integrerad i pipan. Men smakar det så kostar det.

Annonser