Sköt först älg – sedan björn!

I fredags fick Stefan Nyberg, Docksta, uppleva några minuters riktigt spännande jakt på passet. Först sköt han en älgkviga och en halvtimme senare kom en björn som intresserade sig för den fällda älgen...
Först fällde Stefan Nyberg en älgkviga, en stund senare sköt han också en björn på samma pass. Foto: Dagh Bakka.

Jakten utspelade sig på Åselesjöns jaktlags marker i Västernorrland, nära Solberg. Som inbjuden hundförare fanns JJ:s medarbetare Dagh Bakka.

Efter en stunds jakt fick Dags gråhund Tuffen upp en älgkviga som gick i pass hos Stefan som fällde kvigan.

– Jag gick bort till Stefan och kopplade hunden och hjälpte honom att ta ur älgen. Eftersom vi skulle fortsätta jaga så stannade Stefan på passet och jag gick vidare med Tuffen.

Bara några minuter efter att Dagh lämnat passet dyker plötsligt en björn upp. Men Stefan hinner inte att skjuta, det går ytterligare några minuter och björnen visar sig igen och är påtagligt intresserad av den fällda älgkvigan. Men björnen är också försiktig.

Först tredje gången björnen dyker upp får Stefan en skottchans och skjuter. Men björnen rusar i skottet och han skjuter ytterligare två skott.

– Jag har skjutit på en stort svart björn, meddelar han över radion.

– Eftersom björnen inte ligger på plats går jag och byter till gråhunden Rex som tidigare spårat björn. Jag hittar ingenting på skottplatsen, men efter en ganska kort spårning hittar vi björnen död, fälld med ett perfekt hjärtskott, berättar Dagh Bakka.

Stefan Nybergs björn var en mörk hane på 138 kilo.

Har du också bilder från årets björnjakt, skicka MMS till Jaktjournalen, tel 070-395 00 94, så ringer vi.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Älgjaktsvinnarna klara

Kungsbacka (JJ) Varje höst lottar Jaktjournalen ut fem platser till tidningens älgjakt i Ströms Vattudal. Som vanligt är intresset mycket stort. Och de lyckliga vinnarna är…

Annonser