Sköt fel djur- får behålla licenserna

Älvsbyn (JJ) Mannen i Älvsbyn som av misstag sköt ett rådjur - då han trodde det var en älgko - får behålla sin vapenlicens. Kammarrätten anser inte att det finns tillräckliga skäl för att dra tillbaka tillståndet trots att han gjort sig skyldig till jaktbrott.

Händelsen inträffade i november förra året. Mannen i fråga var ute och jagade rådjur. När han skjutit upptäckte han att det var en grå älgko han dödat. Han kontaktade jaktledare och polis. Hans vapen omhändertogs.

Han erhöll ett bötesföreläggande avseende jaktbrott av normalgraden och det fastslogs att han varit grovt oaktsam. Vid tidpunkten var både älg och rådjur lovligt byte. Åklagare bedömde att den felaktiga skjutningen av älgen inte kunde anses som grovt brott och han dömdes till dagsböter.

Förvaltningsrätten gick på samma linje och ansåg inte att mannen var olämplig att inneha skjutvapen.

Polismyndigheten i Norrbottens län överklagade domen. Myndigheten ansåg att mannen inte skulle få behålla sina skjutvapen. Kammarrätten anser också att mannen ska få behålla sin vapenlicens även om mannen är dömd för jaktbrott. Rätten gick på förvaltningsrättens linje, skriver Piteå-Tidningen.

AKTUELLT

Jägare fann fullt utvecklat foster i dovhind

Västsverige (JJ) Ett jaktlag i Västsverige blev minst sagt konfunderade när de på en jakt i helgen passade en dovhind. De fann nämligen ett fullt utvecklat foster i henne. Med andra ord skulle hon kalva nu i dagarna, omkring tre månader senare än normalt.

Livet utan Klarna kan bli bra för Fritid och Vildmark

Piteå (JJ) Telefonerna har gått varma hos Fritid och Vildmark sedan det offentliggjordes att Klarna sagt upp deras avtal. – Vi får fått jättemånga stöttande samtal och erbjudande från sju-åtta andra företag som vill hitta kreditlösningar för våra kunder, berättar Seved Wiklund.

Annonser