Sköt björnunge – frias

Västernorrland (JJ) En jägare som hösten 2017 sköt en björnunge frias nu av Ångermanlands tingsrätt.

Mannen kunde inte bedöma hur stor björnen var. Han blev rädd och sköt och frias nu av tingsrätten. Arkivbild: Gettyimages

SVT Nyheter skriver om jägaren som var på älgjakt och sköt en björnunge. Händelsen inträffade utanför Örnsköldsvik hösten 2017.

Mannen åtalades för grovt jaktbrott och berättade vid rättegångsförhandlingarna att hans hund jagade upp björnen i ett träd.

När mannen kom till platsen hängde björnen i en gren, cirka sju-åtta meter upp i trädet. Han hade aldrig tidigare sett en björn och kunde inte avgöra om den var vuxen eller en unge.

Friande dom

Han blev förskräckt och backade undan från trädet. Då började björnen hasa nedför trädstammen och mannen sköt den.

Det visade sig vara en björnunge som vägde 24,3 kilo.

Ångermanlands tingsrätt skriver att mannen inte befunnit sig i en akut nödsituation. Men rätten har förståelse för att jägaren blev rädd och friar honom från anklagelsen om grovt jaktbrott.

AKTUELLT

Ny hundpejl från WeHunt

WeHunt lanserar en ny hundpejl - GPS Plus. Den kommer presenteras på Elmia Game Fair i Jönköping 30 maj – 1 juni. – Vi vågar påstå att detta är den mest kompletta lösningen för hundförare och jaktlag, säger Theodor Storm som är huvudutvecklare och vice VD på WeHunt.

Blaser R8 Silence – inbyggd ljuddämpare

Blaser R8 Silence är det senaste i Blasers R8 familj. Vid en första anblick ser den nya skapelsen en smula klumpig ut och ger ett tungt intryck. Skenet bedrar och efter en stund har ögat vant sig och efter besöken på skjutbanan är habegäret i fullt sving.Blaser R8 Silence är den första serietillverkade jaktstudsaren med ljuddämpningen integrerad i pipan. Men smakar det så kostar det.

Annonser