Sköt björn trots tre klick

Edsbyn (JJ) Det blev dramatiskt värre när Adam Jansson, Äppelbo, sköt en björnhanne på morgonen. Tre patroner klickade och björnen vrålade...

På morgonen var det spännande värre när ett gäng björnjägare gav sig iväg ut på jakt i Öjung, utanför Edsbyn i Gävleborgs län.

Hundföraren Stefan Lindström, Njutånger, släppte sin finnstövare Kim i en havreåker och började i stort sett att släppa väckskall på en gång. Efter ett tag fick Kim snurr på björnen och det blev ömsom drev och ömsom gångstånd.

– Vi hade haft jakt i cirka en timme när björnen kom upp mot mig i en gallring. Plötsligt dök den upp på 37 meter och jag skjuter första skottet som tar i bogen. Björnen stannar och vrålar samtidigt som han slår sig mot bogen, då skjuter jag igen och igen och igen, men patronerna klickar, berättar Adam Jansson.

Björnen går omkull och bara sekunderna efter kommer Kim fram. Adam har då ett skott kvar i bössan och när han fått undan Kim avfångar han björnen.

– Det var tur att första patronen fungerade och att den tog så bra, annars vet man aldrig hur detta slutat, menar Adam.

I fjol sköt Adam en av de största björnarna, en hane utanför Strömsund på hela 280 kg. Björnen Adam sköt idag var en björnhane på 75 kg.

Efter en fullträff och tre klick och ett avfångningsskott fick Adam Jansson sin björn på morgonen.

Är även du ute på björnjakt, skicka MMS till Jaktjournalen när björnen ligger:
Mobilnr 070-395 00 94.

Du kan också följa björnjakten på våra Facebook- och Instagramkonton.

AKTUELLT

Älgjakt med välgörenhetstema i Harrsjön

Harrsjön (JJ) Per Jonsson, Strömsund drabbades av cancer före jul 2017. Efter operation och behandling ville Per göra något för de som bor på patienthotellet och sysselsätter sig i dess hobbyverkstad Oasen i Umeå. Med hjälp av SCA styrdes en älgjakt upp med syfte att samla in pengar till Oasen. Det blev ett lyckat arrangemang.

Annonser